Kréta 2007
Összesen 1400 km 22 nap
Átlag sebesség 14,50 km/h Max. 20,00 km/h
Átlag napi túra 87 km Max. 120 km
Átlag napi pedálozás 6h00 Max. 8h10
Mennyibe került 1100 EUR
Augusztus 18 România - Nagyszeben - Cornățel
TRP = 22 km
STP = 1h40
AVS = 13,40 km/h
Egy napos késéssel indulunk Élesdről, felszállunk nagy nehezen egy cuccos Intercity vonatra es pont egy "business" vagont kapunk el. CD, radio, 220V, plasmatévé, saját ajtonálló. Úristen, hol vagyunk, ez biztos románia ? Biciklivel természetes nem szabad, de kőnnyen lezsírozzuk a kalózzal, sőt kiderül jegyet is hiába vettünk. Megiscsak románia :-).

Szeben ki van pofozva, nagyon jól néz ki, sok sok emberek, zenészek, nagy felhajtás. Valami európai kulturális fővárosról szól a rendezvény. Eszünk egy pizzát, iszunk egy sört, es ahogy besötétedik elindulunk a fogarasi havasok fele.

Koromsötétben harmincassal száguldozunk, meg vagyok elégedve a bicikli lámpával, me' azon kivül hogy ki vagyunk világitva mind egy karácsonyfa, még az utat is látom. Gyanús sötét falvakon botorkálunk végig, de az emberek barátságosak. Oszt csak sikerül szálláshelyet találni, és ahogy majd később kiderül, nagyon jót.
Augusztus 19 Cornățel - Săcădata - Olt - Bâlea
TRP = 60 km
AVS = 8,60 km/h
STP = 7h00
Szép ébredes, ködös reggel. Átkelünk egy kis hegyen, és hamarosan kijukadunk az Olt partjára. Brassó fele indulunk a nagyon forgalmas országuton, de szerencsére hamarosan letérünk jobbra a "transfăgărașan" fele.

Szemerkélő esőben és keserves kínok közepette feltoljuk a kerékpárokat a csúcsra. Nem mellékes részlet, a Bâlea tó több mind 2000 méterre van a tengerszint fölött. Útközben lenyomunk egy "ciorbă de burtă"-t és "mămăliguță cu smântâna"-t.
Augusztus 20 Bâlea tó - Alagút - Curtea de Argeș - Tigheni - Poiana - Morărești
TRP = 120 km
AVS = 17,10 km/h
STP = 7h00
Minden kerékpáros álma, nagy hegyről leereszkedünk. Kár hogy az út nem a legjobb. Vidraru tó, nagy gát, szépecske.

Curtea de Argeș nem nagy dobás, de nem is igazából vártam. Kellemes meglepetés a szerb vendéglő a blokk negyedben. Ez a nevezetes város adta a nevét a "curtea de argeș" szindromához: vadulsz meg a melegtől, szédülsz már, összefolynak a színek a szemed előtt, és ha nem adnak egy jéghideg sört öt perczen belül, előveszed a kalasnikovot és szétlővöd a fél várost.
Alijosa, davaj mitraliera! trrr-trrr, prrr-prrr, nyemci kaputt, konyec filma.
Jó alvóhely a gyümölcsös, hálózsákkal kezdtük, de sajnos reggel fele kegyetlen sötét szinű felhők, kővér esőcseppek és baljós morajlások rávettek a sátorhúzásra.
Augusztus 21 Morărești - Dobroteasa - Drăgăsani - Brâncoveni
TRP = 100 km
AVS = 14,30 km/h
STP = 7h00
Drăgăsani, szieszta, cârnați oltenești. Lapos, szemetes, unalmas út es kegyetlen a forgalom. Nagy ellenségünk, a kamionok ellen hosszú faágat kötünk a biciklire keresztbe. Müködik a dolog, messze kikerülnek, és furcsa módon nem is nagyon dudálnak.

Titi kezdeményezésére bekérezkedünk egy zárdába. Igen, ott ahol apácák laknak, pont olyanok mint a Louis de Funès filmekben :-) Kissé nehézkes amig szóba áll velünk a "maica stareță", ugyanis valami némasági fogadalom lehet az intézményben. Jönnek, mennek a feketebe öltözött apácák, de nem válaszolnak a köszönésünkre és még el is fordulnak amint meglátnak minket.

A végén csak összejön, szállással és vacsorával kínálnak, úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva. A nyolc órás harang után bemegyünk és teletömjük magunkat halászlével, túrós puliszkával és pityókával. Enyhén kényelmetlen a sok apáca között, de nem baj. Oszt amikor a szállásról lessz szó, egy kicsit beszarunk és nem merünk a 99 szüzzel egy házban aludni :-), valahogy meggyözzük a fő-fő apácát, hogy engedjen az udvaron sátorozni inkább.

Soha nem fogom megtudni miröl maradtam le...:-(
Augusztus 22 България Brâncoveni - Caracal - Bechet - Orjahovo - Kneža
TRP = 120 km
AVS = 17,20 km/h
STP = 7h00
Korán kelünk, lapos a hej, jól haladunk, sok szekér, bukolika. Semmi látnivaló, de mondtam már, jól haladunk.

Átkelünk a Dunán, a határőrők megcsodálnak, a kapitány felinvitál a kormány mellé és eggyütt vezetjük át a hajót.

Orjahovo pont ojan mind Kuba :-), le van robbanva, tele régi orosz autóval és tök olcsó a sör (0,5 EUR a legjobb kocsmában). Útszélen mogyorófa, meg is szedjük magunkat három hétre.

Kneža után találunk nagy nehezen sátorhelyet. Éjnek közepén motoszkálást hallunk, majd nemsokára rángatja valaki/valami a sátorkötelet. Hú, ennek fele sem tréfa. A bátrabbik közülünk (Titi) kilép az ajtó elé és csak asszondja nekem: azonnal bújjak ki, meˈ a róka most tépi szét a sátrat. Az "animál" valóban ott áll es csak bambán pislog a lámpafényben. Ráadásul tappodtat sem akar mozdulni, hiába ordibálás (hogy kell a rókának mondani, hess ???), ököllel való fenyegetés vagy gyanús indián koreográfia. Állitólag az ilyen "barátságos" róka elég nagy valószinüséggel meg van veszve (vagy el ?:-). Jobb ötlet hiányában egy pár jól célzott két literes vizespalack meggyőzi nagy nehezen vukkot, de igazábol akkor sem szaladt el, csak nagy unottan továbbállt.
Augusztus 23 Kneža - Červen brjag - Reselec - Roman - Karaš - Pravec
TRP = 90 km
AVS = 13,20 km/h
STP = 6h50
Gyönyörű útvonal, sima út, elhagyott tájak, majdnem semmi autó ! Kerékpáros paradicsom.

Červen brjag -ban reggeli, megszólit a járókelő: "Magyar ? Igen. Mid van ? Semmi." Lett is ebböl hivatalos kréta túra szállóige. Ezért sárga.

Rögtön Pravec után bekérezkedünk nagy fehér szakállas szerzeteshez, aki habár egy szót nem beszél semmi értelmes nyelvet úgy fogad minket mint a húsz éve nem látott kedves barátját. Nem mi vagyunk az egyetlen vendég, van még egy festő, aki keményen nyomja fel az ortodox szenteket a falra (hogy mit keres a sok festékes bödön mellett öt üveg megnyitott vörös bor azt nem igazán tudom). A másik egy fijatal anyuka és jómódu apja/férje/szeretője, akivel órán keresztül megtárgyaljuk a világ sorát, de úgy hogy közben semmijen közös nyelvet nem tudunk. Igaz, egy kis sör és egy igen érdekes fasírt/mici féleség segít a dolgon. (amit a hapsi nagy hamarjában hozott nekünk a városból).
Augusztus 24 Pravec - Etropole - Zlatica - Benkovski - Poibrana - Oborište
TRP = 90 km
AVS = 12,60 km/h
STP = 7h10
Szép ébredés a szerzetesnél, csak egy pimasz bolha zavarja meg Titi álmát. Nekiállunk biciklit tolni, ha nem tévedek ez az elso komolyabb hegy bulgáriaban ami útba esik. 1400 m, erdök, fák, hegyek, szabad út. Nadjon szép még akkor is ha meredek. Azonban emlitésre méltó a lefele út, hisz sok helyen jártam már én, de ez az egyik legjobb ereszkedés. Keskeny út, nem túl meredek de nem is lapos, és olyan mint egy videójátékban, kár hogy néha, néha elobukkan szemből egy autó.

Zlatica, ebéd, de kibasznak velünk, mert akkora adagot hoznak ki elöételként, hogy mindketten jól lakunk miközben az egész csak három euróba kerül.
Augusztus 25 Oborište - Muhovo - Cerovo - Vetren - Belovo - Jundola
TRP = 80 km
AVS = 10,90 km/h
STP = 7h20
Nagyon profik lettünk szálláshely keresésben hisz ma reggel is ideális az ébredés. Még mindig sehol egy lélek és egészen Belovo-ig igy is marad, amit nagyon napsütötte érünk el és a több mint 40 fokos hőségben kötelező a déli siesta.

Muhovo - itt örzik a hires muhovoi szörnyet, örtornyok es nagy kerités amig a szem ellát. Minket csak a kutyák kergetnek meg.

Késő estig toljuk a bicikliket fel a hegyen. Koromsötét van, kurvára meredek és kivételesen hűvös is kezdett lenni. De azért még jól birjuk.
Augusztus 26 Jundola - Banja - Bansko - Goce Delčev - Popski preslap
TRP = 120 km
AVS = 14,70 km/h
STP = 8h10
Mondtam már, hogy milyen jó sátorhelyeket keritünk mostanában? Vásár a hegytetőn, balkán zene, fehér kendős hálóinges nénik. Hosszú lejtő, minaretek, dohányültetvények.

Bansko látnivaló város, turisták, nagy hegy, tiz pontos étterem, magyarul beszélő "mickey mouse".

Sétalgatunk a Banska-i utcákon es eccer csak nagy ricsaj és zenebona. Egy rövidebb utca le van zárva két oldalról teherautókkal és valami gerendákkal. Az utca közepén nagy tűzon sül valami állat amit körbetáncolnak sok vidám nagybajszú es hosszú szoknyás emberek. Na, itt valami Kusturica filmforgatásra csöppentünk be, gondoljuk. De nem, ez valami heji maffiózónak a születésnapja vagy lagzija lehet. Ez a feltételezés nagyon nyomatékosan be is igazolódik amikor az ünnepelt előkap egy rém nagy stukkert és elkezd a levegöbe lövöldözni. Ez volt a pillanat amikor rászoltam Titire hogy talán nem a legjobb ötlet filmezni. Közben a fegyvert már egy kislány kezében látom és a föszereplő tanitja hogyan löjjön vele. Na, ez nem semmi, alig tudunk továbbálni annyira ámuldozunk.

Goce Delčev után kinos keserves biciklitolás keresztül a nagy hegyen. Lábunk remeg, tök sötét van már, szálláshelynek nyoma sincs, és amikor végre valahára találunk is egyet akkor ott egy friss lótetem ólálkodik, ami elég ijesztönek látszott a telehold fényénél. Kénytelenek vagyunk a hegy tetejére kivánszorogni. Ott lefekszünk egy fa árnyékában, ahol minden rendben van csak egy ló zavar ami egész északa kóvályog körülöttünk. Reggel pedig megeszi az egész kenyerünket.
Augusztus 27 Ελλάς Popski Preslop - Katunei - Vranja - Kulata - Serres - Nigrita
TRP = 110 km
AVS = 20,00 km/h
STP = 5h30
Szép ébredés. Nap süt a fák fölött. Hosszú lejtő egészen a görög határig. Görög oldalon minden rosszul kezdődik, csúnya, poros, zajos, autopálya. Csak a jó hátszél vigasztal. Serres-ben eszünk nagyon finom souvlaki-t asztalra öntött hagymával es pityókával. Nigrita bulis kisváros, turisták nélkül. Nagy lustaságunk egy szallodába terel.
Augusztus 28 Nigrita - Langadio - Arethousa - Stavros
TRP = 60 km
AVS = 13,30 km/h
STP = 4h30
Nem is gondoltuk volna hogy milyen rossz ágyban párnák között aludni. Dombnak indulunk több mint 40 fokos melegben. Meggyülik a bajunk :-) egy benszülöttel, aki istennek sem akar engedni minket az eredetileg tervezett útvonalon. NO, NO, NO ! hajtogatja egyvégben. Oszt a végén csak meggyőzött és követtük tanácsát.

Útszélen fákra akasztott alsónemük egy kis kápolnaféleség mellett. Bent gyertyák égnek halommal, az arrajáró autók megállnak és mindenki beirja a nevét a nagy könyvbe. Mi is. De hogy a fára akasztott bugyik mire valók azt még most sem tudjuk.

Stavros jó hely, tengerpart, kocsmák, éttermek. Minden magyarul van kiirva. Beülünk mi is egy "magyar" étterembe enni sok pénzért rossz kaját. Eszünkbe jut újból:"Magyar ? Igen. Mid van ? Semmi." :-)

Alvás a tengerparton ingyenes peepsóval hajnal háromig. Úristen de lassan melegedtek be, azt hittem soha nem lessz vége.
Augusztus 29 Stavros - Olimpiada - Stratoni - Ierissos
TRP = 45 km
AVS = 12,90 km/h
STP = 3h30
Halkergetés szemüveggel és hosszú csővel. Ál vaddisznók. Erdötüzet oltottunk. Sok tenger, kevés bicikli.
Augusztus 30 Ierissos - Gomati - Assa - Nikiti - Metamorfosi - Psakoudia
TRP = 70 km
AVS = 14,00 km/h
STP = 5h00
Sok tenger, sok szieszta, kevés bicikli.
Augusztus 31 Psakoudia - Nea Moudania - Nea Kallikratia - Epanomi
TRP = 70 km
AVS = 16,20 km/h
STP = 4h20
A nap a hasunkra sütött. Búvárkodás, lassan én is belejövök.
Túlbuzgó környezetvédő: "Mister! Oil nix this!" :-)

Nea Moudania nagy város. Eszünk kis hal. (Gavros)
Szeptember 01 Epanomi - Thessaloniki - Sindos - Chalastra - Kimina - Makrigialos
TRP = 100 km
AVS = 16,20 km/h
STP = 6h10
Kutya kerget és megharapja a biciklimet. Oriáskagylók (70-100cm), rák, hosszú vékony hal.

Thessaloniki nagy büdös város, de van kerékpárbolt ahol kicserélem elnyúlt láncomat. Parkban biciklijavitás sok sörrel, kissebfajta vihar, fotozgatás a tengerparton.

Kalandos kiút a nagyvárosból. Szeméttelepek, gyárak, büz, gyanús alakok az ejszakában. Többször is eltévedünk. A legdurvább a hid alatti tehéncsorda ezer kutyával ami nagyon bizarr látvány a fényszórók fényénél; megy az ember a töksötétben és egyszer csak ezer szempár világit vissza a nagy fekete semmiből. A nagy többség mozdulatlan, de van vagy 10-20 ami nagy tempóval közeledik irdatlan nagy csaholással. :-)
Ezek után már semmi, hogy éjszaka, autópályán vagyunk kénytelenek vagy 30 km-t lehúzni. Biciklivel !
Szeptember 02 Makrigalios - Katerini Paralia
TRP = 50 km
AVS = 12,50 km/h
STP = 4h00
Laza nap. Tengerpart, városnézés. Katerini-ben minden román, a feliratok, az éttermek, a boltok, a vendégek, az alkalmazottak.
Szeptember 03 Olympos
A lustaság nagyon megkörnyékezett. Kibéreltünk két robogót és irány az Olimposz! Az elsö nekifutás sikertelen, Titi vadonatúj chopper-je kezd füstölni és az első meredekebb kanyarban kifogy a szussz belőle. Kicseréljük a choppert egy normális robogóra. De ezt már Titi nem tudja kordában tartani; egy nagyobb lejtő végén nem tudják bevenni a kanyart és hason csúszva érkeznek :-) Le is megy a kulimász mindkettőjükről. De attól még felmegyünk az Olimposzra.

A világ legfinomabb Gavros-át fogyasszuk Kateriniben a park mellett. Estére visszatérünk a Paralia kempingbe.
Szeptember 04 Athén
Kifutunk az időből. Buszra szállunk. Athén nagy büdös város. Messze elkerülöm a legközelebb ha majd eccer még arrajárok. Rendőrők zavarnak fel édes álmunkból hajnal három órakor. Egy rövid igazoltatás után tovább kell állnunk a követkető parkig :-) Oszt a végén kiderült, még szerencsénk is volt a rendőrőkkel, mert az új szálláshely első osztály. Lásd a mellékelt képet.
Szeptember 05 Hania
Hosszú bolyongás Athénban. Hosszú hajóút Krétáig. Hania-ban elég nehéz szállást találni, de a végén egy elhagyott trágyadomb megteszi. Előny: puha és meleg. Hátrány: nagy zöld krétai kullancs.
Szeptember 06 Kréta
Pihenés.
Szeptember 07 Kréta
Pihenés.